We hebben nieuwe oester touwsetjes nodig

We hebben nieuwe touwsetjes nodig. En daar komt nogal wat bij kijken. Ik geef jullie even een kijkje in de keuken van het maken van deze setjes! Een Oyster Rope setje bestaat uit 1 oesterkaars, een klein zakje Refill Pearls en een Oyster Rope. Dit alles verpakt in een origineel Oestermandje.
De uiteindjes waar het touw mee wordt afgewerkt is net binnengekomen. We hadden een x aantal besteld met klein T&C logootje eraan en een x aantal zonder logo eraan. Uiteindelijk komen alle metalen uiteinde binnen met logo en niets zonder! Oké beter zo dan alles zonder logo zul je denken, maar dat betekend dat we een paar duizend van die uiteinde handmatig het logo af moeten halen, want nieuwe bestellen geeft een levertijd van 3 maanden en dat duurt net te lang. Nadat we alles eraf gefröbeld hebben sturen we de uiteinde vervolgens naar de touwfabriek, deze maken alle  hennep touw op maat en vervolgens worden ze door de sociale werkplaats mooi geregen. Op die manier ontstaat een Oyster Rope waar je de oesterkaars stabiel op kan plaatsen zonder dat deze gaat kantelen.   We hebben ook mooie stickers laten maken voor om het Oyster Rope, zodat je in de winkel ook goed kunt zien waar het Oyster Rope voor dient. Ik zal jullie niet vermoeien met het verhaal hoe lang het duurt voordat de lay out van een sticker helemaal is zoals je het graag wilt…….maar daar zijn we wel even zoet mee geweest. Omdat we alles zelf eerst willen uitproberen voordat we het naar de sociale werkplaats sturen, omdat we dan beter kunnen instrueren, gaan we dus ook nog even een avondje zitten “stickeren”.

Dan onderdeel 2, de Oesterkaars zelf. Omdat het begin Januari is en erg koud is de aanlevering van de Oesterkaarsen ronduit slecht. Er zijn bijna geen middelgrote losse oesters. We hebben nog wel wat voorraad, maar de rest moeten we dus uit de doosjes van 5-7 stuks halen om zo genoeg aantallen te hebben om de Oyster Rope setjes mee te vullen. Dat betekend doosje openmaken, oesters met het juiste formaat eruit halen, andere oesters erin stoppen en weer dichtmaken.

De Sociale werkplaats die onze Oyster Rope sets in elkaar zet, verpakt ook de zakjes Refill Pearls, onderdeel 3. En zo komt het dus dat ik met mijn T&C bestelbusje (hoe fijn is het dat we tegenwoordig busjes hebben!) vol met Refill Pearls, zakjes, lontjes, stickers, touw, oestermandjes, houtwol, touw, labels, losse oesters en een aantal lege dozen naar Ferm werk rij. Het grote inpakken kan beginnen en over een week kunnen we weer gaan uitleveren ?.